Причини да имате уникално съдържание на сайта си

Преди да дадем няколко причини да имате уникално съдържание на сайта си, първо да дадем някакъв вид дефиниция какво означава това в контекста на статията.

Уникално съдържание означава да публикувате на Вашия сайт материали, които са създадени от Вас или от екипа на компанията Ви. Т.е. всички текстове, снимки и видео клипове трябва да са плод на Вашия труд.

Има няколко причини, поради които съдържанието на сайта Ви е важно.

Повече посещения

При качествено уникално съдържание (т.е. снимки и видео клипове с висока резолюция и текстове, които са полезни и интересни) Вие трупате посещения на сайта си, които могат да доведат потенциални клиенти и партньори.

По-предни позиции

Тези посещения от своя страна подпомагат при класирането на Вашия сайт в търсачките. Колкото повече реални посещения имате на сайта си, толкова по-предна позиция ще заема той.

По-добра откриваемост

Уникалното съдържание би следвало да съдържа релевантни ключови думи от Вашия бизнес, които се индексират в търсачките. Така потребителите Ви намират по-лесно по тези ключови думи.

По-добра цялостна индексация

Уникалното съдържание се възприема много добре от търсачките, т.к. това е нов онлайн ресурс. Сайтовете, които копират директно съдържание от други не се индексират толкова добре в търсачките.

Поддържането на сайт и постоянното създаване на ново уникално съдържание изисква доста ресурси. Обикновено компаниите не предвиждат такива ресурси в бюджета си. Някои биха вложили повече ресурси в директна реклама, защото не осъзнават колко е важно да се създава ново съдържание за сайта и компанията. Но също и защото резултатите от директната реклама се забелязват по-ясно. Все пак създаването на уникално съдържание е една дългосрочна инвестиция, чието влияние не се усеща толкова рязко, но все пак е стабилно и важно.