8 причини да събирате и поддържате имейл листа

Почти задължително е на сайта си да имате функция за потребителите, чрез която те да се записват за Вашия бюлетин. Но само да събирате имейл листа не е достатъчно – трябва регулярно да изпращате на тези имейли съобщения с новите Ви продукти/услуги, с новините около Вас или промоциите, които осъществявате. Предлагаме Ви 8 причини, за да го направите:

Напомняте за себе си регулярно

Ако имате голяма конкуренция и не сте първите във Вашите среди, ще имате нужда да напомняте за Вашето съществуване на клиентите. Поради потока от информация, който ни залива, често пресяваме неща, с които сме се сблъсквали по един път. Ако напомняте регулярно за себе си, има вероятност клиентите да Ви имат предвид по-често в техните начинания.

Получателите сами заявяват интерес към Вас

Никой не обича СПАМ – заради това и непоисканите търговски съобщения за физически лица са забранени със закон. Но, ако някой се запише за Вашия бюлетин, това означава, че не само си дава разрешението да го търсите, а и Ви е харесал и иска да получава новини от Вас.

Вие контролирате кои продукти/услуги ще популяризирате най-много

Добрите екипи по продажба знаят, че при голямото количество и разнообразие от продукти клиентите могат да се оплетат в търсенето и да останат недоволни. Заради това те правят така наречените кампании. Те изкарват на показ дадени фокус продукти и така улесняват потребителите. Тези продукти от кампаниите могат много добре да се впишат в имейл съобщенията, които изпращате.

Получавате повече посещения на сайта си след всяка имейл кампания

Любопитството на потребителя играе във Ваша полза в този случай. Изпращайки имейл съобщение, Вие загатвате какво могат потребителите да намерят на сайта Ви и/или им изпращате линкове директно към него. И тяхното любопитство ги кара да правят повече посещения на сайта Ви. Това, от своя страна, води до по-добър рейтинг.

Получателите разбират веднага какво ново се случва с Вас

С днешните технологии, мобилен интернет и смартфони имаме възможността да получим имейл съобщенията си почти веднага. Вашите най-добри „фенове“, които са изявили сами желание да ги информирате, следва да разбират за Вас първи. Това ги кара да се чувстват специални и информирани.

Наличието на голяма мейлинг листа Ви застрахова, ако случайно загубите ранкинга си в Гугъл

Поради факта, че Гугъл постоянно сменят алгоритъма си за търсене, никой не е застрахован, че ще заема дадена позиция дълго време. За това вместо да се разчита само на позиции в търсачките, с изграждането на имейл листа, Вие дори и да загубите ранкинга си, все още може да достигате аудиторията си чрез тази листа.

Шансът получателят да види имейл съобщението в пощата си е в пъти по-голям, отколкото да види пост в социалните мрежи

Социалните мрежи започнаха да се пълнят с некачествени постове и с много такива на брой. Редовно пропускаме постовете на другите. Но всеки си проверява електронната поща. Наистина има шанс съобщението Ви да попадне в СПАМ папката на съответния получател, но първо някой от хората започнаха да преглеждат и СПАМ папките си и второ математическата вероятност Вашият имейл да бъде прочетен е в пъти по-голяма от тази да бъде прочетен Вашият пост в някоя социална мрежа.

Продажбите се увеличават

Всичко изброено до тук всъщност може да се счете като средство за постигане на този резултат – увеличение в продажбите. Всичко, което по-горе правите е с основната цел да се увеличат продажбите, което е и целта на всеки един успешен бизнес.