Повишаване на посещенията на сайта Ви

За по-добра оптимизация за търсачките и за по-високи продажби от сайта Ви в добре да помислите за повишаване на посещенията на сайта Ви. Има различни начини да накарате потребителите да посетят Вашия сайт. Ето и някои от тях:

1. Публикуване на линкове към Вашия сайт в социалните мрежи

Това е най-често използвания подход, т.к. е безплатен, но понякога доста ефективен. Например, ако имате нов продукт в гамата си, публикувайте го на уеб сайта си. Вместо да го добавяте като снимка и описание в социалните мрежи, публикувайте линк към самия продукт от Вашия сайт. По този начин потребителите, за да видят продукта, ще трябва да влязат на сайта и така се повишават посещенията. Има определени часови зони, в които е хубаво да публикувате такава информация. Но те зависят от Вашата часова зона и различните таргет групи, които целите. Важното е, че колкото повече човека харесат и/или споделят Вашата публикация, толкова повече техни приятели ще го видят и ще имате повече посещения.

2. Поддържане на блог на сайта Ви

Поддържането на блог на сайта е тясно свързано с предишната точка. Когато се създава ново уникално съдържание, то не само е добро за класирането Ви в търсачките (4 причини да имате уникално съдържание на сайта си), но е и повод за публикуване във социалните мрежи, което може да заинтересува потенциални клиенти. Все пак имайте предвид, че съдържанието на блога Ви трябва да е свързано по някакъв начин с дейността на сайта и на фирмата, която се представя на сайта.

3. Онлайн реклама чрез препращане към Вашия сайт от външен портал

Тя може да бъде реклама от социалните мрежи, може да е Google реклама, а може и да е от някои новинарски портал или друг портал с множество потребители. Внимавайте, когато подбирате къде да вложите парите си за онлайн реклама, защото искате да привлечете повече потенциални клиенти, а не просто брой хора. Например, ако продавате скъпи луксозни коли, няма те изберете сайт, които промотира ръчните изделия до 50.00 лв., а по-скоро някои сайт с бизнес насоченост, където е по-вероятно да влизат потребители, които могат да си позволят нова луксозна кола.

4. Добра оптимизация за търсачките

Получава се един почти затворен кръг, когато става на въпрос за оптимизация за търсачките. Колкото повече посещения имате, толкова по-добре се класирате при търсачките. Но и колкото по-добре се класирате при търсачките, толкова повече посещения имате. Разбира се има и доста други фактори, които касаят оптимизацията и класирането Ви. Прочетете повече какво значи SEO.

5. Може да си платите, за да влизат хората на сайта Ви

Съществуват вече фирми, които предлагат срещу скромно заплащане (доста по-малки суми от горе-споменатата реклама), да Ви предоставят по няколко хиляди посещения на сайта. И те наистина ги предоставят. Но има няколко въпросителни, които се задават при този случай.

  • Този трафик, дали ще ми донесе реални печалби? – Не се знае кои ще клика и дали ще търси нещо или просто ще е там защото му се плаща.
  • Този трафик от къде идва? – Не се знае от къде идва трафика и дали изобщо спада в целевата Ви група.
  • Дали този трафик ще повиши или понижи класирането ми? – Не се знае дали търсачките го отчитат като добър трафик или като СПАМ трафик.